kassett för dagvatten

Undvik onödig översvämning med dagvattenkassett

2017-08-21

Du har investerat i villalarm och ser ofta över brandvarningssystemet för att säkra dig om att ditt hem är en säker plats att vistas på. Men vad händer egentligen där under marken då det regnar kraftigt utomhus? Det här är en fråga som många önskar att de hade ställt sig lite tidigare för när grunden väl har skadats av vatten så kan det bli mycket dyrt att gräva upp och åtgärda problemen. Då är det bra mycket billigare att installera en dagvattenkassett eller två för att se till att regnvatten styrs undan från husets grund och från tomten.

Vad är en dagvattenkassett?

En modern dagvattenkassett är gjord i hållbar plast och har utformats för att samla upp vatten som rinner ner i marken och skicka detta vidare till önskad destination. Detta kan man göra med rörsystem om det behövs, och det går att koppla dagvattenkassetter till det vanliga avloppet. Många gånger så kan man dock på ett naturligt sätt styra vattenmassor mot en plats där de inte kommer att innebära någon skada för bebyggelse eller fara för människor.

Det finns flera fördelar med dagvattenkassetterna som är gjorda av plastmaterial. En sak är att de är så lätta att hantera. Man behöver inte gräva upp hela tomten för att skydda huset. Har man bara rätt planering och god placering så är detta något som snabbt blir avklarat och som sedan ger det skydd som man kommer att behöva när det börjar ösregna och risken för översvämning ökar.

Dagvattensystem är ett måste i vår infrastruktur

Man kan bli nog så irriterad då man finner en parkeringsplats totalt översvämmad och inser att det blir blöta fötter om man inte försöker hitta en annan plats för bilen. Att vi blir irriterade över den här typen av situation är ett gott tecken om att det finns gott om dagvattenkassetter under marken där vi bor. Vi har helt enkelt vant oss vid att vatten rinner undan och att det inte samlas på parkeringar och vägar på ett farligt sätt.

På offentliga platser så använder man sig av smarta fördröjningsmagasin som ser till att vattnet kommer tillbaka till naturen på ett långsamt och säkert sätt. Med hjälp av hydrofilter så kan man även få bort smuts som kommer från bilar och vägar. Det här är verkligen smart och något som gynnar både människa och natur.

Stenkistor eller dagvattenkassetter

Om man har stenkistor på tomten och detta fungerar bra så behöver man förstås inte dra igång ett projekt och gräva upp för att byta ut varje stenkista mot dagvattenkassett. Men om man inser att stenkistorna inte är så effektiva så kan det vara dags att göra något åt saken och välja modernare system som kommer att hålla länge och som ger den önskade effekten.


Etiketter:
Sidor:

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se