del till högtalare

Förvara lager säkert i hem för att sälja ab

2022-12-27

Om det är så att du bestämmer dig för att sälja ab för att avveckla så kommer du först att förbereda detta genom att till exempel sälja ut lager eller ta hem de varor som du inte säljer. Om det handlar om produkter som har ett högre värde så gäller det att förvara dem på ett säkert sätt. Du kanske vill ha ett kameralarm för att hålla koll på ditt lager när du inte är hemma.

Sälja ab för avveckling

Om du vill sälja ab för att få det avvecklat av en bolagsservice så kan du inte göra det då du fortfarande har ett lager kvar i bolagets regi. Det gäller att avveckla så att du enbart har ett vilande bolag som finns som papper och pengar på ett kontor.

En del av förberedelsen för detta kan vara att du säljer ut produkter som du har i ditt lager. När det fortfarande finns ett lager kvar kan du vilja flytta hem detta för att göra något annat vid senare tillfälle med sakerna.

Ett larm som fungerar

Om ingen vet om att du har ett gäng dyra maskiner i källaren så kan vi ju inte säga att stöldrisken i ditt hem har ökat. Nu vet du ju inte om det finns information om detta någonstans. Ibland kan det räcka med att en kompis till ett barn nämner saken för någon som inte borde veta att du har maskiner för många hundratusen kronor i din källare!

Oavsett om du kommer att lagra dyrbara maskiner och annat stöldbegärligt i ditt hem eller inte så finns det ju god anledning att se på väl fungerande huslarm. Larm som fungerar har effekt och det särskilt om grannar är med på noterna och dyker upp om det behövs. Med vaktbolag så går det ju att få tjuvar att lämna platsen illa kvickt då de inser att de är upptäckta.

Ha en god plan för ditt lager

Det är inte att rekommendera att förvara lager hur som helst och utan en plan. Om du inte har sålt sakerna i samband med att du lade ner ditt bolag är det bra om du gör upp någon form av plan för vad du ska göra med dem.

Ett larm och övervakning med kamera kan ju vara en lösning för högre säkerhet för prylarna. Men en annan sak att tänka på är att en vind eller en källare inte alltid är så bra för förvaring av saker som kanske är känsliga för höga och låga temperaturer såväl som ökad luftfuktighet.

Bestäm dig för vad du ska göra med sakerna som blir över när du väljer att sälja ab. Detta oavsett om du likviderar ab eller om du säljer det för vidare drift i någon annans regi.


 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se