aktiebolag huslarm

Lägga ner aktiebolag innan det är försent

2018-06-26

Det är inte alltid så enkelt att veta precis när det är dags att kasta in handduken. Att acceptera att verksamheten inte fungerar som den borde kan kännas svårt. Om du har lagt ner din själ och ditt hjärta i aktiebolaget så vill du kanske kämpa vidare. Men det kommer en punkt då larmet går om att det är dags att lägga ner aktiebolag. Kommer du att höra det eller fortsätter du i rask takt mot avgrunden?

Lägga ner aktiebolag i tid

Det finns flera fördelar med att lägga ner aktiebolag i tid. Det bästa är förstås om det här aldrig blir aktuellt. Men för många i Sverige så är verkligheten att det planerade företaget inte alls går som planerat. Det är fortfarande så att konkurserna ökar i Sverige. En konkurs är inte en bra sak. Och det går att undvika konkursen genom att vara väl medveten om hur det går.

Ekonomisk planering och stöd

Den som ska starta ett företag kan ha visioner och kan mycket väl har rätt om att affärsplanen kommer att leda till snabba intäkter och en stabil utveckling. Men det vi måste komma ihåg är att den som är expert på att installera larm eller tillverka lampor inte nödvändigtvis är expert på ekonomi.

Det är smart att från start jobba med en rådgivare. Den här personen kan vara med och se på rapporter över företagets utveckling. På så vis så blir det lättare att i god tid sätta in rätt åtgärder och resurser för att hindra en alltför negativ utveckling.

Det finns förstås tillfällen då en likvidering av företaget blir det enda rimliga. Om det inte finns bra sätt att vända en negativ trend på så är det bättre att ta sig ur verksamheten utan att lämna stora hål efter sig.

Vad är ditt namn värt?

Den som går i konkurs försätter ofta andra företag i en knivig sits. Om de inte tog betalt på en gång för sina tjänster och produkter så kommer de antagligen aldrig att se pengarna igen. Det här är inget som påverkar ditt namn på ett bra sätt. Om du vill fortsätta att jobba inom samma område så är det inte så dumt att lägga ner på ett värdigt sätt.

När du väljer att lägga ner aktiebolag frivilligt på ett bra sätt så slipper du stå med arga fordringsägare som aldrig vill jobba med dig igen. Det här är viktigt att tänka på. Med en bra ekonomisk rådgivare så blir det lättare att fatta rätt beslut.

Du kan också vända dig till bolag som köper aktiebolag för likvidering. De är duktiga på att avgöra om det här är ett bra val eller om du borde försöka med andra metoder. Kanske kan du sälja bolaget till en aktör som vet hur det ska drivas på ett bättre sätt. Då kommer det ju att leva vidare vilket kan kännas bra då du har lagt ner så mycket tid och tanke på bolaget.


Etiketter:
Sidor:

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se