likvidera ab och boka av huslarmet

Glöm inte att avboka huslarm då du ska likvidera ab!

2021-11-04

Ett huslarm som fungerar på så vis att du betalar för väktare som du kan ringa upp eller som kommer automatiskt måste avbokas inför en likvidation. När du ska likvidera ab måste det hela vara redo för detta. Det spelar ingen roll om du likviderar själv eller om du köper tjänsten från en bolagsservice.

Likvidera ab då det är vilande

Viktigt att veta är att du måste se till att ditt bolag är vilande för att kunna likvidera det. Du kan inte fortfarande vara verksam, ha personal eller abonnera på tjänster när du ska likvidera. Om du betalar för övervakning av lokaler gäller det att säga upp detta avtal i god tid.

Om du har kvar avtal

Om det är så att du inte har avbokat huslarm, övervakning och andra tjänster kanske du måste fortsätta betala för dessa. Detta trots att du inte använder tjänsten. Det här beror helt på vad som står i avtalet.

Det duger sällan att komma och säga att du har glömt bort. Det här är viktigt att beakta inför en likvidation. När du lägger ner verksamheten måste du se över alla avtal. Ta reda på uppsägningstider så att du inte blir förvånad i sista sekund.

Likvidera med en bra checklista

För att hålla ordning på allting när du ska likvidera ab kan det vara klokt att ha en checklista. Beta av denna punkt för punkt tills du är redo. Då kan du sköta avvecklingen själv eller sälja bolaget för att dra nytta av det som kallas för snabbavveckling.


Etiketter:
Sidor:

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se