skyltbyster som huslarm

Du kan ju inte ha skyltbyster som huslarm

2019-06-21

Visst är det bra att tänka på sätt att få det att framstå som att någon är hemma. Men saker som lampor som tänds och släcks, post som plockas in och skyltbyster i fönster kan inte ses som en ersättning för huslarm. Särskilt inte när det kommer till försäkringen som kan bli aktuell om tjuven slår till.

Kreativa idéer med skyltbyster

Det är välkänt att tjuvar drar sig för att ge sig på hem där det verkar vara folk hemma. Det är ingen garanti för visst sker det inbrott när någon är i hemmet. Men om tjuven själv får välja så är det givetvis enklare att ge sig in i en bostad där ingen befinner sig. När ingen hör eller ser så blir det enklare att genomföra brottet.

Men att ställa fram skyltbyster i fönstret är kanske inte en så bra lösning. Den är kreativ men betänk att tjuven faktiskt ser att det rör sig om dockor i detta syfte. Då blir ju kusten klarare än någonsin!

Men det finns kreativa lösningar som kan vara bra. Några av dessa är klassiker som till exempel:

  • Post som plockas in
  • Ljus som tänds
  • Ljud som kommer från radio
  • TV som slår på
  • Tvätt som hängs ut

Om flera av dessa tilltag kombineras så kan det absolut framstå som att någon är hemma. Tjuven blir i varje fall tillräckligt konfunderad för att avstå från att försöka. En skyltdocka som ligger på en soffa kanske kan vara en extra krydda. Det kan ju verka som en person som ligger och sover!

Bra att samverka med grannar

Något som också är känt är att det är mycket bra att samverka med grannar. När det finns ett huslarm så är det bra men samtidigt så gäller det att hjälpas åt. Grannar kan göra mycket för att avskräcka tjuvar.

Det kan till exempel vara smart att låta barn leka i den egna trädgården då man är bortresta. Det här är något som gör det mycket svårt för en inbrottstjuv att vara säker på om någon är hemma eller inte. Han kan ju inte veta vems barn det är.

Det är ju också grannar som ser till att saker som post som plockas in och tvätt som hängs upp blir till verklighet. Om larmet väl går så är det ju också mycket bra att människor finns omkring. En tjuv som hör att någon kommer så snart som larmet går skyndar sig iväg. Då kanske inbrottet blir mindre om det ens blir av.

Installera ett bra larm

Men som sagt, inget av allt kreativt som du kan göra, inklusive skyltbyster, är istället för ett larm. Det är mycket bra att se på möjliga huslarm och få ett installerat. Fundera på saker som om larmet ska vara kopplat till väktare som tar sig till huset när det går av.


Etiketter:
Sidor:

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se