huslarmet

Det blir huslarm eller att lägga ner aktiebolag

2017-09-01

Henry Johansson (Henry heter i verkligheten något annat) valde att driva sin it-butik hemifrån. Han sålde billiga elektronikprylar från Kina online och hade lagret i ett förråd vid köket. Precis hur det kom sig att tjuvar fick vittring om förrådet vet han inte, men efter en rad inbrott så insåg Henry att det blev för kostsamt. Valet stod mellan ett huslarm som verkligen fungerar eller att lägga ner aktiebolag, så allvarligt var läget!

Huslarm istället för att lägga ner aktiebolag

Det var inte bara det att varor stals med jämna mellanrum som fick Henry att beakta möjligheten att lägga ner aktiebolag medan han fortfarande gick på plus. Inbrotten ledde till skador som skulle repareras och det här störde också själva arbetet. Att skaffa ett kontor var det inte tal om, verksamheten var inte så pass stor att det hade lönat sig. Men tanken om huslarm tycktes ändå vara en möjlig lösning. Något var han tvungen att göra innan det skulle bli tal om att likvidera aktiebolag då kostnaderna för inbrotten blev alltför stora.

Ett riktigt smart larm

När Henry hittade information om ett supersmart larm som dessutom gick hand i hand med väktare så bestämde han sig för att prova. För Henrys del så var det särskilt kvällstid som stod i fokus. Även om man kan se att flest inbrott sker på dagen så var detta inte ett problem för Henry då han hade koll på läget under dagtimmar när han arbetade från huset. Det var snarare under kväll och natt då han ibland inte befann sig i huset som larmet behövde fungera som bäst.

En kombination av tydlig larmmärkning, nya lampor vid entrén som utlöses av rörelse, samt oljud så fick larmet omedelbart effekt. Ett nytt inbrottsförsök gjordes men tjuven, eller tjuvarna, flydde då de insåg att de snart skulle mötas av väktare i dörren. Henry har också satt upp en skylt om att det finns hund i huset och han tror att även detta har hjälpt.

Idag så fungerar verksamheten utan störande avbrott med objudna gäster. Nu funderar faktiskt Henry på att flytta till ett kontorshotell i närheten då lagret är för litet för att tillgodose de beställningar som han får online. Men Henry är noga med att påpeka att det bara kommer att bli tal om ett kontor med god övervakning och någon form av väktartjänst. Han menar att inbrott kan ske precis var som helst och att larmet är något som man bara måste investera i om man vill kunna jobba i lugn och ro.


Etiketter:
Sidor:

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se