dagvattenkassetter ger hemsäkerhet

Dagvattenkassetter är hemsäkerhet under marken

2021-12-08

Ett säkert hus är ett hus du trivs i. Du vet att det blir svårt att komma på besök utan att vara bjuden eller välkommen utan inbjudan. Med vatten som kommer från himlen och marken är det lite svårare att sätta gränser. Något du kanske inte har tänkt på är att dagvattenkassetter kan vara en form av hemsäkerhet mot vatten under marken.

Dagvattenkassetter styr vattnet

När det regnar kraftigt kan det bli så att stora ansamlingar av vatten lägger sig omkring ditt hus. Det här kan med tiden skada grunden. Om det är riktigt stora mängder vatten som faller så kanske det till och med blir översvämning omkring ditt hus!

Dagvattenkassetter är till för att styra vatten i marken. De kan kopplas ihop i system som leder vattnet till dagvattenmagasin och sedan vidare ut på annan plats i naturen. Det här liknar stenkistor men en dagvattenkassett är en modern innovation som fungerar på ett effektivt sätt.

När det blir regnstormar och översvämningar kan du känna dig lugn och trygg. Har ditt hus ett bra system med dagvattenkassetter i trädgården och vid grunden så behöver du inte vara orolig. Då vet du ju att vattnet leds bort så att det inte blir skador på huset.

Viktigt att installera dagvattensystem i tid

När en storm med en massa nederbörd väl drar in över ditt hus är det försent att mota bort vattnet med dagvattenkassetter. Det här skulle du ha haft klart långt innan. På grund av detta är det verkligen smart att tänka på den här typen av säkerhet då du funderar på vilken typ av huslarm du ska ha.

Tjuvar kan stjäla saker och pengar. Vatten kan bli minst lika kostsamt. Även om du har en försäkring för naturkatastrofer så är det ju inte så dumt att slippa dem. Dagvattensystem är minst lika effektiva, om inte effektivare, än de larm du förser ditt hem med!

Kan du göra jobbet själv?

Det kan du kanske göra. Men många gånger kan det vara klokt att se till att proffs kommer och undersöker din trädgård och din grund. Det är viktigt att man placerar dagvattenkassetter på rätt ställe för att de ska fungera som tänkt.

Dessutom måste ju vattnet ledas i rätt riktning. Om du inte vet vad du gör så kanske du leder vattnet tillbaka till huset. Då kan du få ännu större problem när det väl börjar regna. Du måste ju också tänka på grannar. Att leda in vatten på deras tomt är knappast okej.

Om du vet vad du gör så är det kanske ändå bäst att du rådgör med proffs. Då vet du att du får ett system som blir hållbart och som det går att lita på. Det fina med bra dagvattensystem är att de kan hålla så länge som ditt hus står på plats. Det kanske behövs några enkla uppgraderingar med det är allt.


Etiketter:
Sidor:  Hemsäkerhet

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se