bevakningskamera till butik

Avveckla aktiebolag eller öka säkerheten med larm

2020-09-10

Det finns branscher som är extra känsliga mot inbrott. Med stora varulager bakom butiken av stöldbegärliga produkter gäller det att det finns butikslarm såväl som larmsystem för själva lagret. Hasse* sålde teknik och hade sitt eget lager. Men larmet han använt fungerade inte mot de ständiga inbrotten. Till slut insåg han att det skulle bli till att avveckla aktiebolag eller hitta ett bättre larmsystem.

Avveckla aktiebolag på grund av stölder

Med så många stölder blev det dyrt för Hasse att jobba med lager. Han började se på möjliga modeller för att förändra strukturen på butiken. I och med att han redan sålde online fanns det möjligheter att skicka varor direkt från leverantören. Det här minskade lite på verksamheten på det egna lagret men var inte tillräckligt. Med en stöld per vecka i slutet av 2019 såg det illa ut. Så illa att Hasse funderade på att avveckla aktiebolag.

Men så insåg han att det egna huslarmet han hade hemma faktiskt var mycket bättre än det som han använda för sin butik och lagret. Tanken om att använda en liknande modell i butiken växte och blev till sist lösningen.

Att skrämma bort tjuvar innan de åsamkade skada

För Hasse handlade det inte bara om att behöva ersätta stulna varor. Varje gång tjuvarna tog sig in innebar det skador på dörrar, fönster och väggar. En gång hade tjuvarna till och med lyckats spränga ett stort hål i väggen. Det var inte gratis att reparera.

Med det nya larmet kunde Hasse övervaka och dessutom skrämma tjuvarna. Detta gjordes på flera sätt. Hasse installerade starka lampor och såg till att larmtjänsten hade väktare som kunde komma snabbt. Sedan använde han ett patent som hade fungerat mycket bra i hemmet. Två hundar!

Hundar skrämmer tjuvar

Det rörde sig inte om verkliga hundar för då hade Hasse behövt mycket mer för att se till att de hade det bra i lagret. Istället beställde Hasse två kopior gjorda av gummi som såg otroligt verkliga ut. Han flyttade dessa så att de inte alltid stod på samma plats och satte upp skyltar med varning för hundarna.

Det här gjorde susen. Det nya larmsystemet, väktarna och hundarna visade sig ha effekt. Det blev inga nya inbrott och Hasse slutade tänka på att avveckla ab. Han fortsatte verksamheten och jobbade ännu mer med handeln online från det egna lagret.

Hasses tips för den som lider av inbrott

För Hasse blev det tydligt att hans lager var som en magnet för flera tjuvar som insett att de kunde ta sig in och ge sig av innan någon kom. Det enda som tycktes fungera var att på något sätt skrämma de rejält. Hasses slutsats blev att det var nödvändigt att använda larm som skrämmer på flera sätt. Med ljud, med ljus, med hundar och med snabba väktare.

*Hasse heter egentligen något annat.


 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 30 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se